Over Natascha | Natascha Lubberding Zen Shiatsu, Amsterdam

Over Natascha

Mijn naam is Natascha Lubberding (1975) en ik ben Zen Shiatsutherapeut. Ik woon in Amsterdam Oost met man en drie kinderen (2004, 2006 en 2011). Sinds 2011 heb ik mijn eigen praktijk voor Zen Shiatsu Therapie, sinds 2013 heb ik mijn praktijk op IJburg.

De oosterse geneeskundige traditie is heel breed. Alles grijpt in elkaar: van fysieke klachten tot spirituele zoektochten. De eenvoud van de technieken van shiatsu en de diepgang van de oosterse geneeskunde inspireren mij elke dag om mensen te helpen zichzelf beter te voelen, hun eigen kracht te vinden.

Ik ben afgestudeerd op Jing: de basisenergie, de Essentie, je energetische DNA. In de Jing zit ook de bestemming, wie je werkelijk bent. De Jing krijg je van je ouders en geef je door aan je kinderen. Je Jing gaat ook over existentiële angst. Waar kom je vandaan? Welke patronen leven er in je familie en neem je over? Wat is je plaats in je familielijn? En op welke manier kan je je eigen Jing, je Essentie, vinden, voeden en trouw blijven? In je Jing zit je kracht, het vertrouwen in jouw eigen weg, je kennis over wat je wel en niet kan. Mijn scriptie gaat over het hervinden van balans, het vinden van beweging in jezelf en in de familielijn. Mijn scriptie was een heel persoonlijke reis, dat mij voor mij persoonlijk en voor mij als therapeut verankering en kracht geeft.

De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in verschillende onderwerpen: bij Suzanne Yates van Wellmother voor shiatsu rond de zwangerschap en bevalling, bij Hilde Verhulst over shiatsu bij kinderen, bij Bill Palmer over shiatsu bij ouderen en bij Frans Copers over Seiki – een vorm Zengericht lichaamswerk waarbij de intuïtieve weg van ‘Doen door niet Doen’, de kunst van het wachten en de diagnose zonder vragen centraal staat.

Voorheen werkte ik als onderwijskundige op verschillende universiteiten, gaf cursussen en begeleidde docenten bij het herorganiseren van hun onderwijs. De verschillen tussen vakgroepen, docenten en studenten vond ik leuk, en het verbinden van mensen met gemeenschappelijke interesses en wensen vond ik een feest. Tegelijkertijd vond ik het moeilijk om een goede balans te vinden tussen mijn gezin, mijn werk en mijn sensitiviteit. Ik raakte overwerkt en kwam in aanraking met shiatsu.

Ik onderzocht en vond manieren om mijn gevoeligheid om te zetten naar een krachtig instrument. Via intuïtieve ontwikkeling, Reiki, een workshop bij Susan Marletta-Hart en een bijzondere lezing van Elaine Aron, kwam ik thuis bij shiatsu. Ik leerde vertrouwen op mijn buik, mijn kracht én mijn kwetsbaarheid. De shiatsu intrigeerde me: de aanraking, het onderscheid tussen mijn energie en die van de ontvanger, en wat het voor een ander kan betekenen. Ik bleek er aanleg voor te hebben: ik had iets gevonden waarbij mijn sensitiviteit (weer) functioneel werd. Ik begon aan de vierjarige opleiding voor Zen Shiatsu Therapie bij Joyce Vlaarkamp.

Shiatsu geven is voor mij een vorm van bewegend mediteren: zijn in het hier en nu, met volle aandacht aanwezig zijn voor de ontvanger.

Wat kan ik voor jou betekenen?  Ik ontvang je graag in de praktijk op IJburg zodat je kan ervaren wat shiatsu voor jou kan doen.


>

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8